Kombucha - fermentoitu tee

Kombucha on fermentoitu teejuoma, joka tuotetaan erityisen kombuchakulttuurin avulla (SCOBY-Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast). Kasvusto käyttää teepohjan sokereita ja teelehden ravinteita polttoaineenaan ja muodostaa juomaan orgaanisia happoja. Kombuchan valmistus on menetelmänä ikivanha, ja sitä on harjoitettu Aasiassa tuhansia vuosia. Kombucha on ollut vuosia erittäin voimakkaasti kasvava terveystrendi ympäri maailmaa. Monet käyttävät kombuchaa viinin sekä oluen tapaan ja sijaan.

Tavallisesti kombuchan valmistuksessa käytetään mustaa teetä ja sokeria, mutta myös vihreä tee käy hyvin. Queen Kombuchan valmistuksessa käytämme luomusokeria ja luomua vihreää teetä sekä pientä määrää mustaa teetä. Queen Kombuchaa ei pastöroida eikä mikrosuodateta, joten tästä johtuen juomaan saattaa kehittyä rihmastoa tai sakkaa, jonka voi nauttia juoman mukana tai siivilöidä pois halutessaan. Queen Kombucha säilyy matalan pH:n johdosta turvallisesti kuukausia, jopa vuosia tiiviisti suljetussa pullossa viileässä, mutta saattaa muuttua ajan myötä maultaan happamammaksi.

Kombuchan käymisprosessissa kehittyy mahdollisesti jonkin verran alkoholia, alle 0,5-1,2%, eli juomaa voi kutsua Suomessa alkoholittomaksi. Tämän vuoksi kombucha ei sovi kaikille (esimerkiksi heille, joille pienikin alkoholimäärä voisi olla haitallista). Kombucha saattaa olla muiden käymispohjaisten tuotteiden tavoin sopimaton histamiini-yliherkkyydestä kärsiville.

Kombucha maistuu ja sopii saunan sekä treenien jälkeen mainiosti janojuomana!

Scroll to Top